Onderhoud

Onderhoud van natuursteen

Voor onderhoud van marmer en composiet kunt u een sopje van natuurlijke groene zeep gebruiken. Zuurhoudende / azijnachtige vloeistoffen zoals alcohol, wijn, thee, vruchtensappen en vele limonades kunnen doffe vlekken achterlaten. Deze kunnen niet meer worden verwijderd. Let op met scherpe voorwerpen. Deze kunnen krassen veroorzaken. Hiervoor dus onderzetters of viltplakkers gebruiken.

Door de hardheid van het materiaal is graniet nagenoeg onderhoudsvrij. Vochtplekken laten nagenoeg geen sporen achter. Het volstaat dan ook om uw granieten vensterbank of raamdorpel met een vochtige doek af te doen.

Het onderhoud van marmer en Hardsteen.

Zuurhoudende / azijnachtige vloeistoffen zoals alcohol, wijn, thee, vruchtensappen en vele limonades kunnen doffe vlekken achterlaten. Voor onderhoud van uw vensterbank kunt u een sopje van natuurlijke groene zeep gebruiken. Chemische producten zoals verfverdunner, afbijtmiddel, ontstopper, kunnen uw vensterbanken e.d. onherstelbaar beschadigen. Verwijder deze onmiddellijk met veel water en afwasmiddel.

Verder moet u er rekening mee houden, dat u alle scherpe voorwerpen zoals asbakken, vazen e.d. voorziet van viltplakkers om krassen te voorkomen.

Attentie punten:

*          voorzie alle scherpe voorwerpen, zoals vazen, schalen, asbakken e.d. van viltplakkers om krassen te voorkomen.

*          neem vochtplekken en geknoeide vrucht-, wijn-, colasappen e.d. direct af.

*          gebruik onderzetters.

Het onderhoud van graniet.

Door de hardheid van het materiaal is graniet nagenoeg onderhoudsvrij. Vochtplekken laten nagenoeg geen sporen achter. Op aanvraag een impregneermiddel of olie te bestellen, dat uitsluitend bedoeld is om de venserbanken schoon te maken c.q. te onderhouden. Door het aanbrengen van dit impregneermiddel worden de poriën gevuld en wordt het waterafstotend (zoals bij het in de was zetten van een auto). Het volstaat dan ook om uw granieten blad met een vochtige doek af te doen. Eventuele doffe vlekken of vervuiling welke zijn achtergebleven op het materiaal kunnen eenvoudig worden verwijderd door gebruik van een fijn staalwol (00) zonder toevoeging van water, of eventuele andere reinigingsmiddelen.

Het onderhoud van marmer-composiet.

Voor het onderhoud van marmer-composiet, welk veelal voor vensterbanken e.d. wordt gebruikt volstaat het schoonmaken met water. Indien onderhoudsmiddelen gebruikt moeten worden, let er dan op dat deze ten alle tijden zuurvrij en vetvrij zijn. Indien deze middelen zijn gebruikt, dan ontstaat een matte afwerking welke niet is te herstellen. Dit geldt ook voor diverse andere chemische producten, zoals primers, wasbenzine e.d. Voor alle aandachtspunten, zie onder “marmer en Hardsteen”.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan